General forums

Forum Description Discussions
Duyurular
Genel haberler ve duyurular
0

Learning forums

Tile Forum Description Discussions
Tile 1 Hafta 1: Etkinlik 1: Modern ve Postmodern Yönetime Giriş: Sistem Düşüncesi ve Kalite Anlayışı

Yönetimde postmodern yaklaşımlar kapsamında, özellikle 90’lı yıllar sonrasında modernizmin sorgulanmaya başlaması ile birlikte özelde felsefe ve genel olarak ise sosyal bilimler alanında yaşanan kültürel dönüşüm örgütleri analiz ederken kullanılan kuramsal çerçevelerde bir çeşitliliğe ve ...

0
Hafta 1: Etkinlik 2: “Toplam kalite yönetimi ne işe yarar?”

Ders anlatımı videosunda anlatılan konuları pekiştirmek ve bir örnek üzerinden uygulamalı olarak ele almak amacıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Yiğit Kazanoğlu’nun “Toplam kalite yönetimi ne işe yarar?videosunu izleyerek, söz konusu videoda ...

0
Hafta 1: Etkinlik 3: Kitap

İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tamer KOÇEL tarafından kaleme alınan ve Beta Yayıncılık tarafından yayınlanan “İşletme Yöneticiliği” adlı kitabın 3. Ünitesindeki 5. Kısım olan “Modern Organizasyon Teorisi: Sistemler ve Koşul Bağımlılık Yaklaşımları”adlı bölümü ile Bedii ...

0
Hafta 1: Haftayı Kapatırken

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başalamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve iyileştirilmesi gereken noktaları bizimle paylaşınız.

Görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki ...

0
Tile 2 Hafta 2: Etkinlik 1: Haftalık Video

Yönetimde postmodern yaklaşımlar kapsamında, özellikle 90’lı yıllardan sonra yönetim biliminin gündemine değişen çevre koşulları, müşteri talepleri, teknolojik gelişme gibi çeşitli değişkenler doğrultusunda rekabet üstünlüğü sağlayabilmek için çeşitli yönetim uygulamaları girmiştir. Söz konusu bu...

0
Hafta 2: Etkinlik 2: Uzaktan Çalışma (Remote Working) Nedir, Neden Önemlidir?

Ders anlatımı videosunda anlatılan konuları pekiştirmek ve bir örnek üzerinden uygulamalı olarak ele almak amacıyla Web tabanlı start-up girişimler konusunda bilgi ve tecrübe sahibi Çağrı Sarıgöz’ün Uzaktan Çalışma (Remote Working) Nedir, Neden Önemlidir?”videosunu izleyerek, söz konusu videoda ...

0
Hafta 2: Etkinlik 3: Kitap

Prof. Dr. Senem Besler ile Prof. Dr. Zümrüt Tonus tarafından derlenen “Yönetimde Güncel Yaklaşımlar” adlı kitapta yer alan ve Prof. Dr. Şadi Can Saruhan tarafından kaleme “Yönetim Düşüncesinin ve Uygulamalarının Gelişimi” adlı bölümü inceleyebilirseniz videolarda sunulan bilgiler ve örnekler ...

0
Hafta 2: Etkinlik 4: Film

Güçlendirme, Dış Kaynaklardan Yararlanma, Esnek ve Uzaktan Çalışma konuları ile ilgili resmi kaynaklar dışında kurgusal kaynaklardan da bilgi edinmek ve söz konusu konuların beyazperdede yansımalarını görmek amacıyla özellikle dış kaynaklardan yararlanma konusu için yönetmenliğini John Jeffcoat’...

0
Hafta 2: Etkinlik 5: Okuma Parçası

Esnek ve uzaktan çalışma ile ilgili ek bir okuma parçası aşağıda verilmiştir. Bu okuma parçasını okumanız konuyla ilgili bilginizi daha geniş bir yelpazeye yayacaktır.

Esnek çalışma modellerinde esneklik

“Ne oluyoruz Yahoo?”

Marissa Mayer, 37 yaşında Yahoo’nun başına geldi. Organizasyonlarda ...

0
Hafta 2: Haftayı Kapatırken

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başlamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve iyileştirilmesi gereken noktaları bizimle paylaşınız.

0
Tile 3 Hafta 3: Etkinlik 1: Haftalık Video

Yönetimde postmodern yaklaşımlar kapsamında, özellikle 90’lı yıllardan sonra yönetim biliminin gündemine değişen çevre koşulları, müşteri talepleri, teknolojik gelişme gibi çeşitli değişkenler doğrultusunda rekabet üstünlüğü sağlayabilmek için çeşitli yönetim uygulamaları girmiştir. Bu bağlamda, ...

0
Hafta 3: Etkinlik 2: Makale

Doç. Dr. Umut Koç tarafından kaleme alınan ve Afyon Kocatepe Üniversitesi İİBF Dergisi’nde yayınlanan Örgütsel Öğrenme: Tanımı, Yakın Terimler arasındaki kavramsal ayrımlar ve davranışsal yaklaşım” adlı makaleyi inceleyebilirseniz videolarda sunulan bilgiler ve örnekler sonrasında yönetim ...

0
Hafta 3: Etkinlik 3: Okuma Parçası

Esnek ve uzaktan çalışma ile ilgili ek bir okuma parçası aşağıda verilmiştir. Bu okuma parçasını okumanız konuyla ilgili bilginizi daha geniş bir yelpazeye yayacaktır.

Peter Senge Kimdir ?

PETER M. SENGE, Ph.D.

Peter Senge, Massachusetts Institute of Technology’de üst düzey bir öğretim ...

0
Hafta 3: Haftayı Kapatırken

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başalamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve iyileştirilmesi gereken noktaları bizimle paylaşınız.

0
Tile 4 Hafta 4: Etkinlik 1: Kurumsal Girişimcilik

Kurumsal girişimcilik ile ilgili temel kavramların neler olduğunu anlamak için“Kurumsal Girişimcilik?” videosunu izleyiniz.

0
Hafta 4: Etkinlik 2: Sosyal Girişimcilik Ticari Girişimcilik Arasındaki Farklar Nelerdir? Kopyala

Ders anlatımı videosunda anlatılan konuları pekiştirmek ve konuya ilişkin farklı bakış açıları kazanmak amacıyla sosyal girişimcilik alanında faaliyet gösteren farklı profesyonellerin görüşlerinin yer aldığı “Sosyal Girişimcilik Ticari Girişimcilik Arasındaki Farklar Nelerdir?” videosunu ...

0
Hafta 4: Etkinlik 3: Makale ve Kitap

Kurumsal girişimcilik konusu bağlamında, Dr. Akansel Yalçınkaya ile Prof. Dr. Deniz Taşcı tarafından kaleme alınan ve Yönetim ve Organizasyon Araştırmaları Dergisinde yayınlanan Bir Kurumsal Girişimci Olarak Devlet: Yeni Kurumsal Kuram Bağlamında Bir Değerlendirme” adlı makaleyi ...

0
Hafta 4: Etkinlik 4: Sosyal Girişimcilik Yarışması

Sosyal girişimciliğe ilişkin farklı bakış açısını uygulamalar üzerinden edinmek için Özyeğin Üniversitesi'nin Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlediği Sosyal Girişimcilik Yarışması'nın kazanan projelerine ilişkin sunumların yer aldığı videoyu izleyebilirsiniz.

0
Hafta 4: Etkinlik 5: Okuma Parçası

Sosyal girişimcilik ile ilgili ek bir okuma parçası aşağıda verilmiştir. Bu okuma parçasını okumanız konuyla ilgili bilginizi daha geniş bir yelpazeye yayacaktır.

Sosyal girişimler farkındalık yaratıyor

Bir çeşit girişimcilik modeli olan sosyal girişimcilik, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ...

0
Hafta 4: Haftayı Kapatırken

0
Tile 5 Hafta 5: Etkinlik 1: Haftalık Video

Yönetimde postmodern yaklaşımlar kapsamında, özellikle 2000’li yıllarla birlikte veri ve bilgideki olağanüstü artış ve web tabanlı teknolojiler ile bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler yönetim bilimlerinin gündemine girmiştir. Söz konusu bu gelişmeler, yeni örgütlenme yaklaşımlarını ve...

0
Hafta 5: Etkinlik 2: Yönetimde Güncel Yaklaşımlar Videosu

Ders anlatımı videosunda anlatılan konuları pekiştirmek ve konuya ilişkin farklı bakış açıları kazanmak amacıyla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi programlarındaki derslerinden Yönetimde Güncel Yaklaşımlar dersinin sanal organizasyonların işlendiği 5. Ünitesine ilişkin videoyu izleyerek,...

0
Hafta 5: Etkinlik 3: Makale ve Kitap

Sanal örgütler konusu ile ilgili bilgilerinizi artırmak için Prof. Dr. Senem Besler ile Prof. Dr. Zümrüt Tonus tarafından derlenen Yönetimde Güncel Yaklaşımlar adlı kitapta Yard. Doç. Dr. Özlem Uzun tarafından kaleme alınan ve sanal organizasyonlarla ilgili bilgilerin yer aldığı 5. Ünite ile Prof...

0
Hafta 5: Etkinlik 4: Okuma Parçası

Sanal organizasyonlar ile ilgili ek bir okuma parçası aşağıda verilmiştir. Bu okuma parçasını okumanız konuyla ilgili bilginizi daha geniş bir yelpazeye yayacaktır.

SANAL ORGANİZASYON (VIRTUAL ORGANIZATION)

Sanal organizasyonları, internet ve bilişim teknolojilerinin hayatımızın vazgeçilmezi olması...

0
Hafta 5: Haftayı Kapatırken

0
Tile 6 Hafta 6: Etkinlik 1: Haftalık Video

Yönetimde postmodern yaklaşımlar kapsamında, özellikle 2000’li yıllarla birlikte örgütlerdeki liderliğin değişimi ve dönüşümü bağlamında, başta dönüşümcü ve karizmatik liderlik olmak üzere birçok yeni liderlik yaklaşımı gündeme gelmiştir. Dönüşümcü liderler mevcut sistemlerin dışına çıkılmasını ...

0
Hafta 6: Etkinlik 2: Dönüşümcü Liderlik

Ders anlatımı videosunda anlatılan konuları pekiştirmek ve konuya ilişkin farklı bakış açıları kazanmak amacıyla İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Yaşlıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Nil Selenay Erden’in“Dönüşümcü Liderlik Üzerine” adlı videoyu izleyerek, ...

0
Hafta 6: Etkinlik 3: Makale

Dönüşümcü ve karizmatik liderlik konularındaki bilgilerinizi artırmak için Prof. Dr. Ayşe Çiğdem Kırel tarafından kaleme alınan ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nde yayınlanan “Liderlik Davranış Biçimleri Konusuna Yeni Bir Yaklaşım: Karizmatik Liderlikten Dönüşümsel Liderliğe”adlı ...

0
Hafta 6: Etkinlik 4: Okuma Parçası

Dönüşümcü liderlik ile ilgili ek bir okuma parçası aşağıda verilmiştir. Bu okuma parçasını okumanız konuyla ilgili bilginizi daha geniş bir yelpazeye yayacaktır.

Firmanızda dönüşümcü liderliği nasıl uygularsınız?

Dönüşümcü liderlik yönetimi sadece bir tarz ama işgücünüzü düşündüğünüzden çok daha ...

0
Hafta 6: Haftayı Kapatırken

0