Genel forumlar

Forum Açıklama Tartışmalar
Duyurular
Genel haberler ve duyurular
0

Öğrenme forumları

Tile Forum Açıklama Tartışmalar
Tile 1 Hafta 1: Etkinlik 1: İKY'nin Tarihsel Gelişimi

Bir kurumdaki insan kaynakları işlevinin başarılı olabilmesi pek çok unsura bağlıdır. Bunlardan biri de iş analizi ve tasarımının iyi yapılması gerekliliğidir. İş analizi ve tasarımı, diğer insan kaynakları yönetimi fonksiyonlarını da oldukça fazla etkilemektedir.

Bu ilk etkinliğimizde insan ...

0
1.Haftayı Kapatırken

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başlamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve üzerinde durulması gereken noktaları Tartışma alanına yazınız.

Görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki ...

0
Tile 2 Hafta 2: Etkinlik 1

Birörgütünbaşarılıbirperformanssergileyerekrakiplerinekarşırekabetçibirüstünlüksağlamasında en önemlirekabetaraçlarındabiriörgütüninsankaynaklarıdır. Bu bağlamda, sözkonusuinsankaynağınınsektörünrekabethızıdagözönündebulundurulmaküzeregününistekveihtiyaçlarınauygunbirbiçimdesürekliyetkinleştirilm...

0
Hafta 2: Etkinlik 2

Adım 1: Yrd. Doç. Dr. Ali Erkan Alaç’ın Seçkin Yayınları’ndan 2014 yılında çıkan İnsan Kaynakları Yönetiminde Eğitim ve Geliştirme adlı kitabının Hizmetiçi Eğitim ve Personelin Yetiştirilmesi isimli beşinci ünitesi ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yayınlanan İşletmelerde ...

0
2.Haftayı Kapatırken

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başlamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve üzerinde durulması gereken noktaları tartışma alanına yazınız.

0
Tile 3 Hafta 3: Etkinlik 1

İnsan kaynakları işlevlerinden planlama faaliyeti bir örgütün başarılı bir performans sergileyerek rakiplerine karşı rekabetçi bir üstünlük sağlamasında en önemli rekabet araçlarında biri örgütün insan kaynaklarının örgüte kazandırılmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu bağlamda, nitelikli...

0
Hafta 3: Etkinlik 2

Adım 1: Doç Dr. Baki Aksu tarafından yazılan ve Lojistik Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları adlı kitabın ilk bölümü olan İnsan Kaynakları Planlaması ile ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yayınlanan Örgütlerde İnsan Kaynakları Yönetimi adlı kitabın Örgütlerde...

0
3.Haftayı Kapatırken

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başlamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve üzerinde durulması gereken noktaları tartışma alanına yazınız.

0
Tile 4 Hafta 4: Etkinlik 1

Adım 1: İnsan kaynakları işlevlerinden performans değerlendirme faaliyeti bir örgütün amaç ve hedeflerine ne düzeyde ulaşılabildiğini göstermesi bağlamında çok önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle insan kaynakları açısından performans değerlendirme, bir çalışanın potansiyelinin, yeteneklerinin,...

0
Hafta 4: Etkinlik 2

Adım 1: Gürcan Özdemir tarafından yazılan ve Performans Değerlendirme ve Çalışma Hayatına Etkisi adlı kitabın ilk bölümü ile Beta Yayınları tarafından yayınlanan Performans yönetimi sistemi: Bireysel performansın planlanması değerlendirilmesi ve geliştirilmesi adlı kitabın ilk bölümünü ...

0
4.Haftayı Kapatırken

0
Tile 5 Hafta 5: Etkinlik 1

Adım 1: İnsan kaynakları yönetimi kapsamında, örgütlerin zaruri ihtiyacı olan ve işletmenin tüm iş güvenliği sorumluluğunu üstlenebilecek bilgi, beceri ve yetenekte çalışanların yetiştirilmesi de oldukça önem arz etmektedir. Bu bağlamda, İnsan kaynakları yönetiminin önemli çalışma alanlarından ...

0
Hafta 5: Etkinlik 2

Adım 1: Yard. Doç. Dr. Esin Karacan ile Yard. Doç. Dr. Özlem Nazan Erdoğan tarafından yazılan ve Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nde yayınlanan “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğine İnsan Kaynakları Yönetimi Fonksiyonları Açısından Çözümsel Bir Yaklaşım” adlı makale ile Dr. ...

0
5.Haftayı Kapatırken

0
Tile 6 Hafta 6: Etkinlik 1

Adım 1: Uluslararası işletmeler uluslararası rekabette varlıklarını sürdürmek için maliyetleri en aza indirgenmeye, kaliteyi arttırmaya, esnekliğe ve yeniliğe önem vermektedirler. Aralarında fark yaratacak en önemli öğe ise insan kaynaklarına verdikleri önem olacaktır. Uluslararası işletmeler ...

0
Hafta 6: Etkinlik 2

Adım 1: Nurgün Kul Parlak tarafından yazılan ve Bilgi Sosyal Bilimler Dergisi’nde yayınlanan “Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetiminin Gelişimi” adlı makale ile Yrd. Doç. Dr. Yasin Keleş tarafından yazılan ve Muharrem Tuna editörlüğünde Detay Yayıncılık tarafından yayınlanan İnsan Kaynakları ...

0
6.Haftayı Kapatırken

0