Hafta 2: Etkinlik 1: Haftalık Video
Yönetimde postmodern yaklaşımlar kapsamında, özellikle 90’lı yıllardan sonra yönetim biliminin gündemine değişen çevre koşulları, müşteri talepleri, teknolojik gelişme gibi çeşitli değişkenler doğrultusunda rekabet üstünlüğü sağlayabilmek için çeşitli yönetim uygulamaları girmiştir. Söz konusu bu yönetim uygulamalarının ortak özelliği “işletmeyönetiminin bir sorunu, durumu veya olayı ele alış biçimini, bakış açısını” ortaya koymaları ve bu uygulamaların hepsinin “gelir maksimizasyonu ve gider minimizasyonuparadigması doğrultusunda kurumsal performansın artırılması” amacıyla geliştirilmiş olmalarıdır. Örneğin bu hafta inceleyeceğimiz yeni yönetim yaklaşımlarından biri olan dış kaynaklardan yararlanma, işletme yönetiminin belirlediği temel yetenek alanlarının dışında kalan işlerin, başka işletmelerden edinilmesi iken, bir diğer yönetim yaklaşımı olan güçlendirme ise örgüt bünyesinde çalışanların bilgi ve yetkinlikleri doğrultusunda inisiyatif alma ve sorun çözmeye yetkili kılınmaları ve bu bağlamda, çalışanların bilgi, beceri ve motivasyon düzeylerinin yükseltilerek otoritelerini kullanabilme yolunun açılması olarak tanımlanmaktadır. Çok daha yeni ve güncel bir yaklaşım ise, çalışma kavramının mekân ve zaman sınırlarını değiştiren ve dönüştüren esnek ve uzaktan çalışma uygulamalarıdır. Tüm bu hususlar sebebiyle, bu bölüm kapsamında;
Adım 1: Modern-Sonrası Çağdaş ve Güncel Kavramlar, Yaklaşımlar ve Uygulamalar 1: Benchmarking, Sinerji, Yönetişim, Güçlendirme, Küçülme, Dış Kaynaklardan Yararlanma ve e-İK konuları ile ilgili videoyu izleyiniz.
Adım 2: Bu videoda anlatılan konuya ilişkin görüşlerinizi tartişmalar alanına yazabilirsiniz. Görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin:
1- Aşağıda yer alan "Yanıtla" butonuna tıklayın.
2-"Mesaj" alanına da görüşlerinizi yazın.
3-"Gönderiyi Yanıtla" butonuna tıklayarak mesajınızı yayınlayın..