Hafta 1: Etkinlik 1: Modern ve Postmodern Yönetime Giriş: Sistem Düşüncesi ve Kalite Anlayışı
Yönetimde postmodern yaklaşımlar kapsamında, özellikle 90’lı yıllar sonrasında modernizmin sorgulanmaya başlaması ile birlikte özelde felsefe ve genel olarak ise sosyal bilimler alanında yaşanan kültürel dönüşüm örgütleri analiz ederken kullanılan kuramsal çerçevelerde bir çeşitliliğe ve değişikliğe neden olmuştur. Söz konusu bu değişimler örgütler ele alınırken, onların her daim istikrarlı ve tahmin edilebilir sistemler olmakla birlikte dahası kompleks ve karmaşık birer varlık olduğunu da gündeme getirmiştir. Bu bağlamda, biyolojiden devşirilen sistem düşüncesi, kompleks ve karmaşık sistemler olan örgütleri çözümlemede yönetim bilimine yeni ufuklar kazandırmıştır. Sistem düşüncesine ek olarak, yine özellikle 90’lı yıllarla birlikte başını Japonların çektiği bir kalite felsefesi ve anlayışı da o güne değin olmadığı kadar yoğun bir biçimde yönetim biliminin gündemine girerek yeni kavrayışlar sunmuştur. Tüm bu hususlar sebebiyle, bu bölüm kapsamında;
Adım 1: Modern ve Postmodern Yönetime Giriş: Sistem Düşüncesi ve Kalite Anlayışı konusu ile ilgili videoları izleyiniz.
- Aşağıda yer alan "Yanıtla" butonuna tıklayın.
- "Mesaj" alanına da görüşlerinizi yazın.
- "Gönderiyi Yanıtla" butonuna tıklayarak mesajınızı yayınlayın.