Hafta 6: Etkinlik 1
Adım 1: Uluslararası işletmeler uluslararası rekabette varlıklarını sürdürmek için maliyetleri en aza indirgenmeye, kaliteyi arttırmaya, esnekliğe ve yeniliğe önem vermektedirler. Aralarında fark yaratacak en önemli öğe ise insan kaynaklarına verdikleri önem olacaktır. Uluslararası işletmeler personel seçiminde, eğitiminde, performans değerlemede ve ücretlemede ortaya koyacakları politikalarla öne çıkacaklardır. Uluslararası işletmelerin çok boyutlu yapısı insan kaynaklarıyla ilgili faaliyetlerinin organizasyonunu daha karmaşık hale getirmektedir. Uluslararası işletmelerin insan kaynakları yönetimi, ulusal işletmelerin insan kaynakları yönetimiyle aynı faaliyetleri içermesine rağmen uygulamadaki değişiklikler nedeniyle farklılıklar oluşmaktadır. Bu farklılıklar uluslararası işletmelerin farklı coğrafik konumda ve farklı kültürlere sahip ülkelerde faaliyet göstermesinden kaynaklanmaktadır. Bu sebeple, bu bölüm kapsamında; Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi konusu ile ilgili videoyu izleyiniz.
Adım 2: Ders anlatımı videosunda anlatılan konuları pekiştirmek ve bir örnek üzerinden uygulamalı olarak ele almak amacıyla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yayınları kapsamında geçtiğimiz yıllarda yayınlanan “Uluslararası İşletmelerde İnsan Kaynakları Yönetimi” adlı videoyu izleyiniz.
Adım 3: Videolar ile ilgili görüşlerinizi tartışma alanına yazınız.
Görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin:
1- Aşağıda yer alan "Yanıtla" butonuna tıklayın.
2- "Mesaj" alanına da görüşlerinizi yazın.
3- "Gönderiyi Yanıtla" butonuna tıklayarak mesajınızı yayınlayın.