Hafta 5: Etkinlik 1
Adım 1: İnsan kaynakları yönetimi kapsamında, örgütlerin zaruri ihtiyacı olan ve işletmenin tüm iş güvenliği sorumluluğunu üstlenebilecek bilgi, beceri ve yetenekte çalışanların yetiştirilmesi de oldukça önem arz etmektedir. Bu bağlamda, İnsan kaynakları yönetiminin önemli çalışma alanlarından biri de çalışanların sağlık ve güvenliklerinin sağlanması ve iş kazaları ve meslek hastalıklarından korunmasıdır. İnsan kaynakları departmanlarının iş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri ile birlikte gerçekleştirecekleri her çalışma, örgütlerde iş sağlığı ve kültürünün oluşması adına atılmış bir adımdır. Bu doğrultuda, insan kaynakları yönetiminin son dönemde önemli işlevlerinden biri olan iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin etkililiği oldukça önemlidir. Bu sebeple, bu bölüm kapsamında; İnsan Kaynakları Planlaması konusu ile ilgili videoyu izleyiniz.
Adım 2: Emine Kübra Suna’nın “İş Güvenliği Uzmanlarının Görevleri ile ilgili dokümantasyon süreçleri” videosunu izleyelim.
Adım 3: Bu videolarda anlatılan konuya ilişkin görüşlerinizi tartışma alanına yazabilirsiniz.
Görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin:
1- Aşağıda yer alan "Yanıtla" butonuna tıklayın.
2- "Mesaj" alanına da görüşlerinizi yazın.
3- "Gönderiyi Yanıtla" butonuna tıklayarak mesajınızı yayınlayın.