Hafta 1: Etkinlik 1: İKY'nin Tarihsel Gelişimi
Bir kurumdaki insan kaynakları işlevinin başarılı olabilmesi pek çok unsura bağlıdır. Bunlardan biri de iş analizi ve tasarımının iyi yapılması gerekliliğidir. İş analizi ve tasarımı, diğer insan kaynakları yönetimi fonksiyonlarını da oldukça fazla etkilemektedir.
Bu ilk etkinliğimizde insan kaynakları yönetimi uygulamalarında iş analizi ve tasarımı konularını inceleyeceğiz. Bu etkinlikte sizden aşağıdaki adımlarda sıralanan görevleri yerine getirmenizi bekliyoruz. Lütfen ilk adımdan başlayarak bütün görevleri gerçekleştirin.
Adım 1: Konuyla ilgili sizin için hazırladığım aşağıdaki videoyu izleyin.
Adım 2: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yayınlarından Örgütlerde İnsan KaynaklarıYönetimi kitabının 4. ünitesine göz atın. Böylece videoda sunulan bilgilerle birleştirdiğinizde bu konuyla ilgili bilgileriniz pekişmiş olacaktır. İlgili ünite metnine buradan erişebilirsiniz.
Adım 3: İnsan Kaynakları Yönetimi ile ilgili tarihsel süreç bir okuma parçası olarak sunulmuştur. Bu okuma parçasını okumanız konuyla ilgili bilginizi daha geniş bir yelpazeye yayacaktır. Metne aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz.
Adım 4: Okuduğunuz metinleri ve izlediğiniz videoda anlatılanları dikkate alarak Hafta 1 forum alanında görüşlerinizi paylaşınız. Bu için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin:
1- Aşağıda yer alan "Yanıtla" butonuna tıklayın.
2- "Mesaj" alanına da görüşlerinizi yazın.
3- "Gönderiyi Yanıtla" butonuna tıklayarak mesajınızı yayınlayın.
Adım 5: Lütfen birbirinizin cevaplarına yorumda bulunun.
Adım 6: Konu ile ilgili anlamadığınız bir nokta varsa. Lütfen tartışma alanına yazınız.