Hafta 2: Etkinlik 1
Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve bir meskenin alım –satımı sonucunda ortaya çıkan / çıkabilecek vergiler açısından hangi durumlarda yükümlülük doğduğunu öğrenelim.
Adım 2: Sahip olunan bir meskene ilişkin alım satım aşamasında ortaya çıkan / çıkabilecek vergiye ilişkin soruyu Adım 1 ‘de izlediğiniz video kapsamında yanıtlayın.
SORU 1: Bir gerçek kişinin gelir vergisi kapsamında mesken satışından elde ettiği gelir hangi şartlar altında Değer Artış Kazancı kapsamında vergilendirilmektedir?
KAYNAK : Bu konu ile ilgili olarak AÖF yayınlarından Türk Vergi Sistemi ve Gayrimenkullerde Vergileme kitaplarının ilgili üniteleri ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan rehberlerde yer alan bilgilerden faydalanabilirsiniz.
Adım 3: Bu videoda anlatılanlara ilişkin görüşlerinizi Hafta 2 Etkinlik 1 başlıklı forum alanında bir mesaj göndererek yazınız.
Bu videoda anlatılanlara ilişkin görüşlerinizi tartışmalar alanına bir mesaj göndererek yazın.
Görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin:
- Aşağıda yer alan "Yanıtla" butonuna tıklayın.
- "Mesaj" alanına da görüşlerinizi yazın.
- "Gönderiyi Yanıtla"butonuna tıklayarak mesajınızı yayınlayın.
Adım 4: Yukarıda yer alan (soru 1) sorunun cevabı Cuma günü öğleden sonra yanıtlanacaktır.