Genel forumlar
Öğrenme forumları
Tile | Forum | Açıklama | Tartışmalar |
---|---|---|---|
Tile 1 | Hafta 1: Etkinlik 1: Yönetim Olgusuna Felsefi Bakış | Hafta 1: Etkinlik 1: Yönetim Olgusuna Felsefi Pencereden Bakmak “Yönetim Bilimlerine Felsefi Yaklaşım (Yönetim Bilimlerinin Düşünsel ve Teorik Temelleri)” başlıklı anlatım videosu oluşturulmuştur. Adım 1: Konuya ilişkin anlatım metinlerini ve videoyu izleyiniz. |
0 |
Birinci Haftanın Birinci Tartışma Konusu | Değerli arkadaşlar selamlar. İlk anlatımda geçen ve Girtler tarafından tanımlanan "profil" ve "planum" kavramları neyi ifade etmektedir. Soruyu açıklamanızı ve tartışınız lütfen. |
0 | |
Hafta 1: Etkinlik 2: Antik Dönem Düşünürlerinin Görüşleri | Antik dönem düşünürlerinin görüşleri video ve dokümanlarda aktarılmaktadır. Düşünürler tarafından ortaya konulan eserlerdeki anlatımların kuramsal olarak kategorize edilip edilemeyeceğinin tartışıldığı video anlatımları katılımcılara aktarılmıştır. Yönetsel uygulamaları açısından dikkat çeken ... |
0 | |
Birinci Haftanın İkinci Tartışma Konusu | Sofistlerin öğretme metodu ile felsefi tartışma geleneği arasındaki ilişkiyi açıklayınız ve değerlendiriniz lütfen. |
0 | |
Birinci Haftanın Üçüncü Tartışma Konusu | Arkadaşlar selamlar, Immanuel Kant'ın numen-fenomen ayrımının ak-kara tartışmasıyla olan ilişkisini açıklayın ve tartışın lütfen. |
0 | |
Hafta 1: Etkinlik 4: Özgün Bir Eser Nasıl Yazılabilir? - video | Bu haftaya ilişkin aşağıdaki "Özgün Bir Eser Nasıl Yazılabilir?" adlı videoyu izleyiniz.
|
0 | |
Tile 2 | Hafta 2: Etkinlik 1: Antik Dönem Dünya Medeniyetlerindeki Yönetim Yaklaşımları | Hafta 2: Etkinlik 1: Antik Dönem Yönetim Anlayışlarına Genel Bakış Bu etkinlikte evrensel bir işleyiş olan yönetim olgusunun erken dönem uygulamaları üzerinde durulmaktadır. Lütfen aşağıdaki adımlarda sizden istenenleri gerçekleştirerek etkinliği tamamlayın: Adım 1: Aşağıdaki videoyu izleyin. Adım ... |
0 |
İkinci Haftanın Birinci Tartışma Konusu | Değerli katılımcılar, yönetim biliminde "örgütleme prensipleri" konusu kapsamında bir dizi kavram üzerinde durulmaktadır. Örgütleme bakımından örnek düzeydeki yapılanmaların ortaya çıktığı medeniyetlerdeki yönetsel faaliyetleri açıklayınız ve tartışınız lütfen. |
0 | |
Hafta 2: Etkinlik 2 | Antik dönem düşünürlerinin görüşleri, video ve metinlerde mümkün olabildiği ölçüde aktarılmıştır. Düşünürler tarafından ortaya konulan eserlerdeki anlatımların teorik olarak ne şekilde kategorize edilebileceğini tartışan kaynaklara katılımcıların ulaşmaları beklenmektedir. Yönetsel uygulamaları ... |
0 | |
İkinci Haftanın İkinci Tartışma Konusu | Değerli katılımcılar, "katılımcı" kavramına yaraşır biçimde tartışmalara iştirak etmeniz beklentisiyle bu haftanın son tartışma konusuna aşağıda yer verilmiştir: "Antik Çin medeniyetindeki kamu yönetimi alanında yönetici yetiştirme geleneğini, Türk tarihindeki benzer uygulamalar kapsamında ... |
0 | |
Tile 3 | Hafta 3: Etkinlik 1: Konu Anlatım Videosu | Hafta 3: Etkinlik 1: Bu etkinlikte Adım 1: Aşağıdaki videoyu izleyin.
Adım 2: Bu videoda anlatılanlara ilişkin görüşlerinizi tartışmalar alanına bir mesaj göndererek yazın. Görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin: 1- Aşağıda yer alan Yanıtla düğmesine tıklayın. 2- Mesaj alanın... |
0 |
Üçüncü Hafta Birinci Tartışma Konusu | Değerli katılımcılar, ahilik teşkilatının meslek ahlakı alanına ne tür katkılar sağladığını, ne tür ilkeler kazandırdığını açıklayınız ve tartışınız. |
0 | |
Üçüncü Haftanın İkinci Tartışma Konusu | Değerli katılımcı arkadaşlar, Kanunname-i İhtisab-ı Bursa'nın, kendi döneminde ne tür bir yönetimsel katkı sağlamış olabileceğini açıklayınız. Günümüze uyarlanabilecek yönlerinin bulunup bulunmadığını, benzer uygulamaların modern yaşamda nasıl karşılık bulabileceğini tartışınız lütfen. |
0 | |
Tile 4 | Hafta 4: Etkinlik 1: Konu Anlatım Videosu | Hafta 4: Etkinlik 1: Bu etkinlikte Adım 1: Yukarıdaki videoyu izleyin. Adım 2: Bu videoda anlatılanlara ilişkin görüşlerinizi tartışmalar alanına bir mesaj göndererek yazın. Görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin: 1- Aşağıda yer alan Yanıtla düğmesine tıklayın. 2- Mesaj alanın... |
0 |
Dördüncü Haftanın Birinci Tartışma Konusu | Rönesans dönemindeki gelişmelere zemin hazırlayarak öncülük eden Ortaçağ dönemi gelişmelerini açıklayınız ve tartışınız. |
0 | |
Hafta 4: Etkinlik 2 | Bu etkinlik, bir tartışma ve kişisel anlamda düşünsel bir yolculuğa çıkma etkinliği olarak tasarlanmıştır. Zira ders anlatımlarında da felsefe, bir tartışma geleneği olarak kısaca tanımlanmıştır. Yönetimsel yaklaşımlar konusundaki kişisel anlayışınızı ve kavrayışınızı belirlemeniz gerekmektedir. ... |
0 | |
Dördüncü Haftanın İkinci Tartışma Konusu | Robert Oven, yönetim bilimine konu olabilecek ne tür faaliyetler yürütmüştür tartışınız. |
0 | |
Dördüncü Haftanın Üçüncü Tartışma Konusu | Değerli katılımcılar, dersimiz dördüncü hafta itibariyle sonlanmaktadır. Bu tarihe kadar ders için öngörülen etkinlikleri tamamlayanlar katılım belgesi alabilecektir. Haftalık anlatımlarda yer alan videoları izleme, kendimizi sınayalım sorularını cevaplama ve tartışmalara görüş gönderme ... |
0 |