Genel forumlar

Forum Açıklama Tartışmalar
Duyurular
Genel haberler ve duyurular
0

Öğrenme forumları

Tile Forum Açıklama Tartışmalar
Tile 1 Hafta 1: Etkinlik 1

Bu etkinlikte gayrimenkullere ilişkin mali yükümlülüklerin neler olduğunu öğreneceğiz. 

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyerek Türk vergi sisteminde gayrimenkullere ilişkin olarak mevcut yasal düzenlemelerde hangi mali yükümlülüklerin olduğunu öğrenelim.

Adım 2: Sahip olunan bir ...

0
Hafta 1: Etkinlik 2

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve gayrimenkullere ilişkin anlatılan mali mevzuat hükümlerinden gelir üzerinden alınan vergiler açısından hangi durumlarda yükümlülük doğduğunu öğrenelim.

Adım 2: Sahip olunan bir gayrimenkule ilişkin alım, satım ve kiralama aşamasında gelir vergisi ...

0
Hafta 1: Etkinlik 3

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve gayrimenkullere ilişkin anlatılan mali mevzuat hükümlerinden katma değer vergisi ve tapu harçları açısından hangi durumlarda yükümlülük doğduğunu öğrenelim.

Adım 2: Sahip olunan bir gayrimenkule ilişkin kiralama, alım ve satım aşamasında katma ...

0
Hafta 1: Etkinlik 4

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve gayrimenkullere ilişkin anlatılan mali mevzuat hükümlerinden servet üzerinden alınan vergiler açısından hangi durumlarda yükümlülük doğduğunu öğrenelim.

Adım 2: Sahip olunan bir gayrimenkule ilişkin kiralama, alım ve satım aşamasında emlak vergisi ...

0
Hafta 1: Haftayı Kapatırken...

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başlamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve üzerinde durulması gereken noktaları tartışmalaralanına yazınız.

Haftaya ilişkin görüşlerinizi tartı...

0
Tile 2 Hafta 2: Etkinlik 1

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve bir meskenin alım –satımı sonucunda ortaya çıkan / çıkabilecek vergiler açısından hangi durumlarda yükümlülük doğduğunu öğrenelim. 

Adım 2: Sahip olunan bir meskene ilişkin alım satım aşamasında ortaya çıkan / çıkabilecek vergiye ilişkin soruyu ...

0
Hafta 2: Etkinlik 2

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve bir meskenin kiralanması sonucunda ortaya çıkan/çıkabilecek vergiler açısından hangi durumlarda yükümlülük doğduğunu öğrenelim. 

Adım 2: Sahip olunan bir meskene ilişkin kiralama sonucunda ortaya çıkan / çıkabilecek vergiye ilişkin soruyu Adım 1 ‘...

0
Hafta 2: Etkinlik 3

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve bir meskene sahip olma sonucunda ortaya çıkan/çıkabilecek vergiler açısından hangi durumlarda yükümlülük doğduğunu öğrenelim. 

Adım 2: Bir meskene sahip olma sonucu ortaya çıkan / çıkabilecek vergiye ilişkin soruyu Adım 1 ‘de izlediğiniz video ...

0
Hafta 2: Etkinlik 4

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve bir meskenin alım-satım ve kiralanması sonucunda ortaya çıkan/çıkabilecek vergilere ilişkin beyannamelerin ne ve zaman nasıl verileceğini öğrenelim.

Adım 2: Bir meskenin alım–satım ve kiralanması sonucunda ortaya çıkan/çıkabilecek vergilere ilişkin...

0
Hafta 2: Haftayı Kapatırken...

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başlamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve üzerinde durulması gereken noktaları tartışmalaralanına yazınız.

0
Tile 3 Hafta 3: Etkinlik 1

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve gayrimenkullerin alım satıma konu olması durumunda mali mevzuat hükümlerinden tapu harçlarına ilişkin hangi durumlarda yükümlülük doğduğunu öğrenelim. 

Adım 2: Sahip olunan gayrimenkulün alım –satımında tapu harçlarına ilişkin soruyu Adım 1 ‘de ...

0
Hafta 3: Etkinlik 2

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve gayrimenkullerin miras yoluyla bir kişiden başka bir kişiye geçmesi halinde hangi durumlarda yükümlülük doğduğunu öğrenelim. 

Adım 2: Sahip olunan gayrimenkulün miras yoluyla bir kişiden başka bir kişiye geçmesi durumuna ilişkin soruyu Adım 1 ‘de...

0
Hafta 3: Etkinlik 3

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve gayrimenkullerin bağış, çekiliş vb yoluyla bir kişiden başka bir kişiye geçmesi halinde hangi durumlarda yükümlülük doğduğunu öğrenelim. 

Adım 2: Sahip olunan gayrimenkulün bağış, çekiliş vb yoluyla bir kişiden başka bir kişiye geçmesine ilişkin ...

0
Hafta 3: Etkinlik 4

Adım 1: Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve gayrimenkullerin bağış, çekiliş vb yoluyla bir kişiden başka bir kişiye geçmesi durumunda beyanname verilmesi gerekip gerekmediği ve vergi var ise nasıl ödeneceğini öğrenelim. 

Adım 2: Sahip olunan gayrimenkulün bağış, çekiliş vb yoluyla bir ...

0
Hafta 3: Haftayı kapatırken …

0
Tile 4 Hafta 4: Etkinlik 1

Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve bir meskenin alım – satımı sonucunda ortaya çıkan/çıkabilecek gelir vergisi kapsamındaki değer artış kazancının nasıl hesaplandığını örnek yardımı ile öğrenelim. 

Adım 1: Aşağıdaki videoyu izleyiniz.

Adım 2: Sahip olunan bir meskene ilişkin alım satım ...

0
Hafta 4: Etkinlik 2

Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve bir meskenin kiraya verilmesi sonucu ortaya çıkan/çıkabilecek gelir vergisi kapsamındaki gayrimenkul sermaye iradının nasıl hesaplandığını örnek yardımı ile öğrenelim. 

Adım 2: Kira geliri elde edilen bir meskene ilişkin...

0
Hafta 4: Etkinlik 3

Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve bir meskene sahip olma sonucunda ödenen emlak vergisinin nasıl hesaplandığını örnek yardımı ile öğrenelim. 

Adım 2: Bir meskene sahip olma sonucunda ödenen emlak vergisine ilişkin soruyu Adım 1 ‘de izlediğiniz video ...

0
Hafta 4: Etkinlik 4

Şimdi lütfen aşağıdaki videoyu izleyin ve bir meskene ilişkin olarak tapu harçları ve veraset ve intikal vergisi açısından önem arz eden durumların neler olduğunu örnek yardımı ile öğrenelim. 

Adım 2: Bir meskene ilişkin olarak tapu harçları ve veraset ve ...

0
Hafta 4: Haftayı kapatırken …

0