Genel forumlar

Forum Açıklama Tartışmalar
Hafta 0: Dersi Tanıyalım

Finansal Piyasalarda Serbestleşme: Artıları, Eksileri” dersi, yaşamınızda sıklıkla duyduğunuz serbest piyasa, finans sektörü ve ekonomilerde liberalleşme hareketleri kavramlarına hem genel-geçer görüşe uygun hem de eleştirel bir bakış açısı sunmayı hedeflemiştir.

Bu ders boyunca finansal sistem, ...

0
Duyurular
Genel haberler ve duyurular
0

Öğrenme forumları

Tile Forum Açıklama Tartışmalar
Tile 1 Hafta 1: Etkinlik 1: Finansal küreselleşmenin kısa tarihçesini anlamak

Bu etkinlikte finansal sitemin dünyada nasıl küreselleştiğini ve nasıl değişim geçirdiğini anlamaya çalışacağız. Lütfen aşağıdaki adımlarda sizden istenenleri gerçekleştirerek etkinliği tamamlayınız:

Adım 1: Aşağıdaki videoyu izleyiniz.

Adım 2: Bu videoda anlatılanlara ilişkin görüşlerinizi tartış...

0
Hafta 1: Etkinlik 2: Finansal Küreselleşme Sürecini Açıklayan Yaklaşımları Tanımak

Bu etkinlikte finansal globalleşme sürecini açıklamaya çalışan 3 temel teori kısaca tanıtılacak. Lütfen aşağıdaki adımlarda sizden istenenleri gerçekleştirerek etkinliği tamamlayınız:

Adım 1: Aşağıdaki okuma parçasını okuyunuz.

screenshot_2

Adım 2: Finansal globalleşme sürecini açıklamaya çalışan 3 temel ...

0
Hafta 1: Haftaya Yönelik Görüşleriniz

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başlamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve iyileştirilmesi gereken noktaları tartışmalar alanına mesaj yazarak bizimle paylaşınız.

Haftaya ...

0
Tile 2 Hafta 2: Etkinlik 1: Finansal liberalleşme ihtiyacının neden doğduğunu anlamak

Bu etkinlikte 1980lere gelindiğinde finansal sistemin neden serbestleşmeye ihtiyaç duyduğunu ve bu değişikliğin gelişmekte olan ülkelere etkisine dair açıklamaları kavramaya çalışacağız. Lütfen aşağıdaki adımlarda sizden istenenleri gerçekleştirerek etkinliği tamamlayınız:

Adım 1: Aşağıdaki ...

0
Hafta 2: Etkinlik 2: Finansal piyasa ve sistemin (serbest piyasa sisteminde) düzgün çalışabilmesi için ne tür önceliklerin olduğunu kavrayabilmek

Bu etkinlikte finansal piyasaların fonksiyonlarının etkin çalışabilmesi için ekonomik, hukuki ve sosyal ne tür kurumların gerektiği anlaşılmaya çalışılacaktır. Lütfen aşağıdaki adımlarda sizden istenenleri gerçekleştirerek etkinliği tamamlayınız:

Adım 1: Aşağıdaki okuma parçasını okuyunuz.

screenshot_2

Adım 2: ...

0
Hafta 2: Haftaya Yönelik Görüşleriniz

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başlamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve iyileştirilmesi gereken noktaları tartışmalar alanına mesaj yazarak bizimle paylaşınız.

Haftaya ...

0
Tile 3 Hafta 3: Etkinlik 1: Finansal liberalleşme büyüme ilişkisinin İki yönünü anlamak

Bu etkinlikte finansal liberalleşmenin ekonominin geneli üzerinde ve ekonomik durumun finansal sistem, yapı ve gereçler üzerinde yarattıkları olumlu neden-sonuç ilişkileri özellikle gelişmekte olan ülkelerde ele alınacak ve incelenecektir.  Lütfen aşağıdaki adımlarda sizden istenenleri ...

0
Hafta 3: Etkinlik 2: Ülkeler üzerinde yapılan örnek incelemeler ile finansal liberalleşmenin ekonomi üzerindeki olumlu etkilerini kavrayabilmek.

Bu etkinlikte finansal sistem ve piyasaların liberalleşmesinin, ülke gelişmişliklerine göre, ekonomik anlamda nasıl olumlu etkiler yaratabildiği anlaşılmaya çalışılacaktır. Lütfen aşağıdaki adımlarda sizden istenenleri gerçekleştirerek etkinliği tamamlayınız:

Adım 1: Aşağıdaki okuma parçasını ...

0
Hafta 3: Haftaya Yönelik Görüşleriniz

Tüm etkinlikleri gerçekleştirdiyseniz artık bu haftayı kapatabiliriz. Ancak yeni haftaya başlamadan önce sizden bir ricamız daha var. Lütfen bu haftaya ilişkin deneyimlerinizi (öğrendiklerinizi) ve iyileştirilmesi gereken noktaları tartışmalar alanına mesaj yazarak bizimle paylaşınız.

Haftaya ...

0
Tile 4 Hafta 4: Etkinlik 1: Finansal liberalleşmenin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde nasıl farklı sonuçlar verebileceğini incelemek

Bu etkinlikte gelişmiş ülkelerde başlayarak tüm dünyaya yayılan ekonomik serbestleşme , özelde de finansal liberalleşme hareketinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ayırımında beklenilen olumlu ekonomik katkılarının yanında getirdiği ekonomik zarar, maliyet ve yüklerin neler olabileceği ele ...

0
Hafta 4: Etkinlik 2: Gelişmekte olan ülkeler için finansal gelişmişlik yakalanmadan finansal liberalleşme rüzgarına kapılmanın ekonomilerinde yaratabileceği olumsuzlukları kavrayabilmek.

Bu etkinlikte finansal entegrasyon, derinlik ve sistemde yeterliliğe sahip olmadan finansal liberalleşme sürecinde ilerleyen gelişmekte olan ülke ekonomilerinin makroekonomik dengelerinde ve büyümelerinde açığa çıkan ve çıkabilecek sorunları anlamaya çalışacağız.  Lütfen aşağıdaki adımlarda ...

0
Hafta 4: Haftaya Yönelik Görüşleriniz

Haftaya ...

0