General forums

Forum Description Discussions
Duyurular
Genel haberler ve duyurular
0

Learning forums

Tile Forum Description Discussions
Tile 1 Hafta 1: Etkinlik 1: Seddülbahir Bölgesi Coğrafyası, Tarihi ve Yaşanan Muharebeler Hakkında Bilgiler

Bu etkinlikte Gelibolu Yarımadası’nın denize uzanan son noktası, Ege denizinden Çanakkale Boğazı'na girişte Boğaz'ın ilk noktası olan ve Çanakkale Muharebeleri’nin başından sonuna kadar muharebelere sahne olan Seddülbahir bölgesinin coğrafyası ve tarihi ve yaşanan muharebeler hakkında bilgiler ...

0
Hafta 1: Etkinlik 2: Seddülbahir Bölgesi Türk Şehitlikleri ve Yabancı Mezarlıkları

Bu etkinlikte Çanakkale Muharebeleri içinde Seddülbahir bölgesinde 3 Kasım 1914’te başlayan muharebeleri, muharebelerin yapılış şekilleri, tarafların durumu, tarafların zayiatları, amaçları, hedefleri ve sonuçları ele alınacaktır.

Adım 1: Aşağıdaki Videoyu İzleyiniz.

(Seddülbahir Bölgesi ...

0
Tile 2 Hafta 2: Etkinlik 1: Seddülbahir Bölgesi Türk Şehitlikleri ve Yabancı Mezarlıkları

Bu etkinlikte Gelibolu Yarımadası’nın denize uzanan son noktası olan ve Çanakkale Muharebeleri’nin başından sonuna kadar muharebelere sahne olan Seddülbahir bölgesindeki Türk Şehitlikler ile Yabancı Mezarlıkların tanıtımı ve anlatımı yapılacaktır. 

(Seddülbahir ...

0
Hafta 2: Etkinlik 2: Seddülbahir Bölgesi Türk Şehitlikleri ve Yabancı Mezarlıkları

Bu etkinlikte Gelibolu Yarımadası’nın denize uzanan son noktası olan ve Çanakkale Muharebeleri’nin başından sonuna kadar muharebelere sahne olan Seddülbahir bölgesindeki Türk Şehitlikler ile Yabancı Mezarlıkların tanıtımı ve anlatımı yapılacaktır. 

Adım 1: Aşağıdaki Videoyu İzleyiniz.

(Seddülbahir ...

0
Tile 3 Hafta 3: Etkinlik 1 Arıburnu Bölgesi Coğrafyası, Tarihi ve Yaşanan Muharebeler Hakkında Bilgiler
Bu etkinlikte Gelibolu Yarımadası’nın kuzeyinde ve orta bölgesinde yer alan Çanakkale Savaşları sırasında çok şiddetli çarpışmaların olduğu Arıburnu bölgesinin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgiler verilecektir.

(Arıburnu Bölgesi Coğrafyası, Tarihi, Yaşanan ...

0
Hafta 3: Etkinlik 2: Arıburnu Bölgesi Türk Şehitlikleri ve Yabancı Mezarlıkları
Bu etkinlikte Gelibolu Yarımadası’nın kuzeyinde ve orta bölgesinde yer alan Çanakkale Savaşları sırasında çok şiddetli çarpışmaların olduğu Arıburnu bölgesinde muharebeler ele alınacak ve ardından şehitlik ve yabancı mezarlıklar konusuna girilecektir.

Attachment...

0
Tile 4 Hafta 4: Etkinlik 1: Arıburnu Bölgesi Türk Şehitlikleri ve Yabancı Mezarlıkları

Bu etkinlikte Gelibolu Yarımadası’nın kuzeyinde ve orta bölgelerinde yer alan, şiddetli çarpışmaların yaşandığı Arıburnu/ANZAK bölgesinde oluşturulan Türk şehitlikleri ve yabancı mezarlıkları ile ilgili bilgi verilecektir.

(Arıburnu Bölgesi Türk Şehitlik ve ...

0
Hafta 4: Etkinlik 2: Arıburnu Bölgesi Türk Şehitlikleri ve Yabancı Mezarlıkları
Bu etkinlikte Gelibolu Yarımadası’nın kuzeyinde ve orta bölgelerinde yer alan, şiddetli çarpışmaların yaşandığı Arıburnu/ANZAK bölgesinde oluşturulan Türk şehitlikleri ve yabancı mezarlıkları ile ilgili bilgi verilecektir.

Adım 1: Aşağıdaki videoyu izleyiniz.

(Arıburnu Bölgesi Türk Şehitlik ve ...

0
Tile 5 Hafta 5: Etkinlik 1: Anafartalar Bölgesi Coğrafyası, Tarihi ve Yaşanan Muharebeler Hakkında Bilgiler
Bu etkinlikte Gelibolu Yarımadası’nın kuzeyinde yer alan ve özellikle Ağustos ayı başından itibaren şiddetli çarpışmaların yaşandığı Anafartalar bölgesinin coğrafyası ve tarihi hakkında bilgiler verilecektir.

(Anafarta Bölgesi Coğrafyası,Tarihi Yaşanan ...

0
Hafta 5: Etkinlik 2: Anafartalar Bölgesi Muharebeleri

Bu etkinlikte Çanakkale Muharebeleri içinde Anafartalar bölgesinde 6/7 Ağustos 1915'te başlayan muharebeleri, muharebelerin yapılış şekilleri, tarafların durumu, tarafların zayiatları, amaçları, hedefleri ve sonuçları ele alınacaktır.

(Anafartalar Bölgesi ...

0
Tile 6 Hafta 6: Etkinlik 1: Anafartalar Bölgesi Türk Şehitlikleri ve Yabancı Mezarlıkları
Bu etkinlikte Gelibolu Yarımadası’nın kuzeyinde yer alan 6/7Ağustos 1915'ten itibaren şiddetli çarpışmaların yaşandığı Anafartalar bölgesinde oluşturulan Türk şehitlikleri ve yabancı mezarlıkları ile ilgili bilgi verilecektir.

(Anafartalar Bölgesi Türk Şehitlik ...

0
Hafta 6: Etkinlik 2: Anafartalar Bölgesi Türk Şehitlikleri ve Yabancı Mezarlıkları
Bu etkinlikte Gelibolu Yarımadası’nın kuzeyinde yer alan 6/7 Ağustos 1915'ten itibaren şiddetli çarpışmaların yaşandığı Anafartalar bölgesinde oluşturulan Türk şehitlikleri ve yabancı mezarlıkları ile ilgili bilgi verilecektir.

(Anafartalar Bölgesi Türk Şehitlik...

0
Tile 7 Hafta 7: Etkinlik 1: Tarihi Alan Başkanlığı Sınırla İçinde Olmayan Rumeli Tarafındaki Alanların Coğrafyası ve Tarihi Hakkında Bilgiler

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı sınırlar içinde olmayan, Akbaş, Yalova Köyü Bigalı Köyü ve  Beşyol  Köyü gibi bölgelerde savaş sırasında yaşananlar, bölgenin coğrafi ve tarihi yapısı, buralardaki Türk şehitlik ve Yabancı mezarlıklarla ilgili bilgiler verilecektir.

Adım 1: Aşağıdaki ...

0
Hafta 7: Etkinlik 2: Tarihi Alan Başkanlığı Sınırları İçinde Olmayan Rumeli Tarafındaki Türk Şehitlikleri ve Yabancı Mezarlıkları

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı sınırlar içinde olmayan, Akbaş, Yalova, Beşyol, Ilgardere gibi bölgelerdeki Türk şehitlik ve Yabancı mezarlıklarla ilgili bilgiler verilecektir.

(Tarihi Alan Başkanlığı Sınırları İçinde Olmayan Rumeli Tarafındaki ...

0
Tile 8 Hafta 8: Etkinlik 1: Tarihi Alan Başkanlığı Sınırla İçinde Olmayan Anadolu Tarafındaki Alanların Coğrafyası ve Tarihi Hakkında Bilgiler

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı sınırlar içinde olmayan, Anadolu tarafı) Kumkale, Çanakkale merkez, Lapseki, Biga gibi bölgelerde savaş sırasında yaşananlar, bölgenin coğrafi ve tarihi yapısı, buralardaki Türk şehitlik ve Yabancı mezarlıklarla ilgili bilgiler verilecektir.

Adım 1: Aşağı...

0
Hafta 8: Etkinlik 2: Tarihi Alan Başkanlığı Sınırları İçinde Olmayan Anadolu Tarafındaki Türk Şehitlikleri ve Yabancı Mezarlıkları

Hafta 8: Etkinlik 1: Tarihi Alan Dışında Kalan Bölgelerin (Anadolu Tarafının) Coğrafi ve Tarihi Hakkında

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı sınırlar içinde olmayan, Anadolu tarafı) Kumkale, Çanakkale merkez, Lapseki, Biga gibi bölgelerde savaş sırasında yaşananlar, bölgenin coğrafi ve ...
0